Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny säsong med mer av allt

/
  • Jens Larsson, vd för Järvzoo ser fram emot en ny säsong av naturprogrammet Vildriket.
  • Programledaren Erik Bergström kommer åter igen få svar på kluriga frågor av experterna Linda Thelin och Benny Gäfvert.
  • Förra året fick man se när Iduns tre björnungar föddes. I år får tittarna se hur hon tar hand om sina ettåringar.

Första säsongen av Vildriket och Björnidet överträffade alla förväntningar. Med över 1,7 miljoner besök tillsammans blev björnhonan Idun och hennes ungar en snackis över hela landet. På onsdag drar säsong två av Vildriket i gång.
– I år kommer det bli en helt annan upplevelse, säger Jens Larsson, vd för Järvzoo.

Annons

Ögonblicket då björnhonan Idun födde tre små björnungar den 15 januari i fjol fick hela Sverige att få kollektiv björnfrossa – av det positiva slaget.

Läs också: Sverige hälsar till Idun

Idun var på allas läppar och succén för Björnidet och Mittmedias naturprogram Vildriket, som låg bakom tv-satsningen på Järvzoo, var ett faktum.

Nu är det dags igen. På onsdag påbörjas inspelningarna av säsong två och Järvzoos vd Jens Larsson ser fram emot en händelserik tid i djurparken.

– Förra året var första gången för oss alla. Nu har vi samlat på oss erfarenheter och kommer därför kunna höja kvaliteten ännu mer, säger han.

Läs också: Skansenprofilens om Iduns ungar: "Unikt"

I och med att det även i år är björnhonan Idun och hennes ungar som tittarna får följa kommer det inte bli någon ny nedkomst att se fram emot under årets säsong.

I stället kommer tittarna kunna följa hur det är att vara en "småbarnsfamilj" i ett björnide.

– Nu blir det inte bara tre små nyfödda krabater man kommer kunna titta på, utan det blir mycket annat som kommer vara minst lika intressant, säger Jens Larsson.

En av nyheterna för i år är att det kommer vara flera kameror utplacerade i djurparken. På så vis blir det möjligt att vara med på fler ställen än bara i idet när det är något spännande som är på gång.

Läs också: Björnungarna äter bajs

– På så vis har Vildriket möjlighet att följa upp vad som händer runtomkring i parken på ett bättre och mer genomarbetat sätt, säger Jens Larsson.

Vildriket sänder 12 stycken program på helahalsingland.se under årets säsong, utöver kamerorna som livesänder material dygnet runt från djurparken.

Mer läsning

Annons