Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rektor för Slottegymnasiet

/

Slottegymnasiet i Ljusdal har fått en ny rektor.

Annons

Den nya rektorn är Stig Martinsson, Fränsta, som tar vid efter Jonny Holmgren.

Den 14 januari börjar Stig Martinsson sin tjänstgöring och får då ansvar för naturbruksutbildningarna, industriprogrammet och idrottslinjerna på Slottegymnasiet.

Stig Martinsson kommer närmast från rektorsstolen på Ålsta folkhögskola i Fränsta där han varit verksam i sex år. Dessförinnan var rektor i tre år som rektor på gymnasiet i Ånge. Före det var han hela 23 år i Uppsala på olika poster inom skolvärlden, bland annat studierektor och rektor.

– Jag började inom industrin och kom så in i skolans värld. När jag dessutom är skogsägare, jägare och hundägare, skyttetränare och allmänt sportintresserad känns det väldigt intressant att ta rektorsjobbet på Slottegymnasiet. Personalen verkar väldigt proffsig och det har därför gått bra för utbildningarna. Det blir en fin utmaning att föra arvet vidare, säger Stig Martinsson.

Enligt Eva Ulin, tillförordnad utbildningschef, var det tämligen givet att Stig Martinsson skulle ha rektorsjobbet efter Jonny Holmgren som inom kort går över till Trägymnasiet i Ljusdal.

– Stig Martinsson har fått fina vitsord och gett ett bra intryck. De referenser facken har tagit ger också samma bild, säger Eva Ulin om rekryteringen.

Mer läsning

Annons