Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny motgång förpark på Östernäs

Första utvärderingen av anbuden för niomiljonerssatsningen på park på Östernäs i Ljusdal ogillades av politikerna. Men även en ny utvärdering och tilldelningsbeslut ogillas. En anbudsgivare har klagat hos förvaltningsrätten i Falun.

Annons

Fem anbud hade kommit in och det första konsultförslaget till utvärdering ifrågasattes av kommunen på grund av de mjuka kriterierna. När så en ny utvärdering gjordes neutraliserades dessa värden. Men då ville inte konsulten skriva under. Allt enligt samhällsutvecklingsutskottets protokoll från den 22 november i fjol.

En vecka senare fick kommunstyrelsen Östernäsupphandlingen på sitt bord och stängde då dörrarna för allmänheten när frågan skulle diskuteras.

I kommunstyrelsen beslutades att samhällsutvecklingsförvaltningen fick i uppdrag att tillsammans med en annan konsult utvärdera de fem anbuden på nytt och kommunalrådet Roland Bäckman (S) skulle sedan besluta om att anta något av dessa.

Den 18 december fick de berörda ett tilldelningsbeslut om att NCC Construction Sverige AB fått uppdraget att ordna parken på Östernäs.

Tilldelningsbeslutet har nu överklagats av en annan anbudsgivare, Ljusdalsföretaget Hälsinge Markentreprenad AB som ägs av Klas-Åke Sundberg och Micke Svensson.

Anledningen till att Hälsinge Markentreprenad begär överprövning är att företaget bedömer NCC:s anbud som orent på grund av en reservation som de klagande anser strider mot lagen.

– Här talas det om att ta extra betalt för eventuella otjänliga massor men detta är inte prissatt i anbudet, säger Klas-Åke Sundberg.

Förvaltningsrätten har gett Ljusdals kommun tiden fram till 18 januari för att lämna ett yttrande över begäran om överprövning.

Mer läsning

Annons