Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krets för Järvsöjägare

Nu är det klart. De omkring 250 medlemmarna i Järvsö som fram till nu tillhört Järvsö-Arbrå-Undersviks jaktvårdskrets kommer i framtiden att tillhöra jaktvårdskretsen i Ljusdal-Ramsjö.

Annons

Det här blir följden av att Järvsö-Arbrå-Undersviks jaktvårdskrets vid sin årsstämma på måndagskvällen beslutade att upplösa kretsen. De medlemmar som tillhört kretsen och är bosatta inom Ljusdals kommun kommer därför att överföras till Ljusdal-Ramsjö jaktvårdskrets, medan Bollnäs jaktvårdskrets tar hand om medlemmar som är bosatta i Bollnäs kommun.

– Redan vid årsmötet i fjol togs beslut i den riktningen. Det blir följden av att jaktvårdskretsarna i fortsättningen inte kommer ha något med älgförvaltning att göra, en uppgift som tidigare legat på kretsarna, säger Berit Bodin, ordförande i Järvsö-Arbrå-Undersviks jaktvårdskrets.

Att ha en verksamhet som överskrider kommungränser har visat sig svårt att genomföra, i synnerhet på ungdomssidan, menar Berit Bodin.

– Ungdomarna går i skolor i olika kommuner och det har varit svårt att få en verksamhet som passar dem. Därför känns det bättre om verksamheten sker inom en kommun, säger Berit Bodin.

Jaktvårdskretsarna tillhör Jägareförbundet och organiserar förbundets medlemmar lokalt.

Mer läsning

Annons