Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny grannsamverkan i Ljusdal

/
  • Thomas Persson och Reino Wallberg har just satt upp en grannsamverkansskylt vid hörnet av Doktorsgatan och Epidemivägen.
  • Thomas Persson, till vänster och Reino Wallberg, till höger, är samordnare för den nya grannsamverkansgruppen i Tälle. Sture Ericsson är ordförande i Villaägarna i Ljusdal och Sveg. Här har de samlats för att gå ut och sätta upp skyltar och dela ut informationsblad.

Nu har den nya grannsamverkansgruppen i Tälle, Ljusdal, dragit igång sin verksamhet. På måndagskvällen sattes de första skyltarna upp.

Annons

Det var i våras som det första initiativet till en grannsamverkansgrupp för Doktorsgatan, Bergsgatan, Epidemivägen, Hantverkargatan och Trädgårdsgatan togs. Reino Wallberg, Thomas Persson och Anders Fransson tog på sig uppdraget att samordna den nya gruppen. De har sedan dess utbildats av polisen. I måndags kväll satte Reino, Thomas och Sture Ericsson, som är ordförande i Villaägarna i Ljusdal och Sveg, upp de första skyltarna i området och delade ut informationsblad till de som anmält intresse för att delta.

Tanken med grannsamverkan är att förebygga brott genom att grannarna håller koll på varandras hem samtidigt som alla har fått lära sig mer om hur man kan lura tjuvarna och försvåra för dem. Skyltar i området och klistermärken på brevlådor och ytterdörrar avskräcker också från brott.

Grannsamverkan är ett projekt som finns i hela landet. I Ljusdal finns det sedan tidigare i Nore.

I Tälle har det bland annat förekommit omfattande skadegörelse mot kommunens bilar, som står parkerade vid Doktorsgatan.

Mer läsning

Annons