Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny avdelning på Korskrogens förskola

/
  • – En får flyga till Kina och en till Norge... Malin Ängerå (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, invigde den nya förskoleavdelningen genom att skicka ballonger till väders med ett klipp. Rektor Marit Holmstrand hjälpte till.
  • – Det här är kanon, berömde föräldern Anneli Strömberg med dottern Emma Larsson, 5 år, i famnen. Bredvid står Annelis bror Anders Strömberg med sin dotter, Livia, 2 år, i den nya förskoleavdelningen.
  • Kikar fram mellan

– Man kommer in och ändå kommer man ut, sa Malin Ängerå (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, när hon invigde den nya avdelningen på Korskrogens förskola på torsdag kväll.

Annons

Den nya avdelningen är ljus och luftig med mycket fönster och en björkskog i tyg.

Under flera år har man pratat om att det varit för trångt på Korskrogens förskola. På förmiddagarna fick därför barngruppen delas och en grupp gå till intilliggande Korskrogens IK:s lokaler. Och så har de flitigt använt uterummet.

År 2010 togs beslut om att bygga på förskolan med en ny avdelning. På sommaren 2011 påbörjades bygget och i januari 2012 stod det klart.

Korskrogens förskola, som jobbar Reggio Emilia-inspirerat, är populär bland föräldrarna. Det brukar vara kö hit och det är det än, trots den nya avdelningen.

Nu går 28 barn i förskolan, till hösten blir det 30.

Malin Ängerå invigde den nya förskoledelen genom att klippa av band till ballonger, som flög iväg. Ballongerna hade en lapp inuti där det stod att de kom från Korskrogens förskola och att skolan vill få ett vykort tillbaka.

Mer läsning

Annons