Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du göra kassajobbet själv

/

När köerna till kassorna ringlar sig långa och du bara har ett par varor i korgen är det lätt att bli stressad och irriterad. Så tänkte Christer Lindgren, butikschef på Coop i Ljusdal, och inviger därför på torsdag kassor där du själv scannar in dina varor.

Annons

Christer Lindgren gör sitt femte år på Coop i Ljusdal, och berättar att under alla de åren har köerna till kassorna varit långa.

Han har funderat på hur problemet kan lösas och kommit fram till att snabbkassor och självscanningskassor, där du själv gör jobbet med att scanna in dina varor, är en bra lösning för att slippa långa kassaköer.

Till självscanningkassorna går du med dina varor efter att du har scannat in streckkoden på dem i en dosa. Men innan dess, strax innan du går in i butiken, har du dragit ditt medlemskort för att få ut en dosa. När du sedan kommer till självscanningskassan drar du kortet igen, varpå alla varor du registrerat i dosan kommer upp på datorskärmen vid kassan och du kan betala för dem.

Snabbkassorna är kassor där du själv, utan att behöva använda medlemskortet, scannar in dina varor för att sedan betala dem.

Också flera vanliga kassor finns kvar i butiken, för dem som inte vill använda sig av de nya kassorna.

Personal kommer alltid att finnas på plats runt de nya snabbkassorna, både för att hjälpa kunderna men också för att se till så att kunderna gör rätt för sig och betalar alla sina varor.

Hur kommer detta att påverka personalstyrkan?

– Det kommer inte att påverka personalen, ingen kommer att sluta. Det kommer i stället att finnas mer personal tillänglig ute i butiken vid hyllorna, säger Christer Lindgren.

Mer läsning

Annons