Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har skolchefen tröttnat

/
  • Tillförordnade Tor Jonsson har tröttat på att vänta på att en ny utbildningschef ska dyka upp.

Tor Jonsson hoppar av sitt uppdrag som tillförordnad utbildningschef i kommunen. Han riktar kritik mot rekryteringsprocessen och tycker inte längre att uppdraget är roligt.

Annons

– Jag var inte så jättepigg på uppdraget från början, och nu ser det inte ut att komma en ersättare inom det närmsta året, säger Tor Jonsson.

Han gick in som tillförordnad utbildningschef den 14 februari efter att Stefan Meuller sagt upp sig från det ordinarie uppdraget. Efter ett möte med kommunledningen accepterade Jonsson erbjudandet, men bara för en kortare tid.

Han riktar nu kritik mot rekryteringsprocessen av den nya utbildningschefen.

– Det är jättekonstigt att kommunchefen inte får vara med i rekryteringen, det känns väldigt konstigt för mig.

Malin Ängerå, ordförande i utbildningsnämnden, beklagar Tor Jonssons avhopp och menar att kommunen haft tur då det fungerar väldigt bra med Jonsson.

Kenneth Forssell (V) är snabb med att rikta skarp kritik mot rekryteringsprocessen.

– Problemet är att man schabblade bort tillsättningen av en ny skolchef. Tor hade säkert stannat kvar om det rörde sig om någon månad, men nu måste man börja om med rekryteringen från grunden.

Malin Ängerå kan ännu inte svara på när Ljusdal kan förvänta sig en ny utbildningschef, men Tor Jonsson blir kvar på sin plats fram till den 5 oktober.

– De flesta har förståelse för beslutet, men tycker att det är tråkigt att jag försvinner. Men jag är trots allt pensionär, och ska nu återgå till att vara det, säger Tor Jonsson.

Mer läsning

Annons