Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näridrottsplats planeras i Los

Nu ska även Centralskolan i Los få en näridrottsplats, det vill säga en konstgräsplan där man kan spela fotboll, innebandy, volleyboll, basket och mycket annat.

Annons

Fritidsenhetens målsättning är att det ska finnas, minst, en näridrottsplats i varje kommundel. I dag finns så kallade Kulananläggningar i Färila, Ljusdal och Järvsö.

Nu vill fritidsenheten bygga en likadan vid Centralskolan i Los och föreslår kommunstyrelsen att anslå 520 000 kronor till detta.

Konstgräsplanerna i Färila, Järvsö och Ljusdal har alla byggts med stöd från Idrottslyftet som kan sökas av lokala idrottsföreningar i samarbete med kommunen.

Fritidschef Pär Ferm har vid kontakt med Hälsinglands idrottsförbund och Riksidrottsförbundet fått ett halvt löfte om att det finns möjlighet att även till Los få ett stöd på runt 300 000 kronor från Idrottslyftet. Det finns pengar kvar som inte har fördelats i år.

Fritidsenheten kommer därför att, tillsammans med Los idrottsförening, ansöka om bidrag för att bygga en näridrottsplats vid Centralskolan i Los.

Tanken är att den ska vara färdig i september nästa år.

Kostnaden för den senast byggda anläggningen, den i Järvsö, blev 820 000 kronor.

Pär Ferm vill ha en anläggning i varje kommundel, alltså även i Ramsjö.

– Ja, minst en i varje kommundel, säger han.

Mer läsning

Annons