Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämndens konflikter drabbar skolan

/
  • Konflikterna i utbildningsnämnden påverkar skolans verksamhet negativt, enligt Tord Jerfsten, rektor för Gärdeåsskolan.

- Det här är en kris, säger Tord Jerfsten, rektor för Gärdeåsskolan.

Annons

Turbulensen kring utbildningsnämnden har blivit en följetong i Ljusdalspolititken. En osund samtalston, konflikter och personliga påhopp har pekats ut som faktorer som lett till en ohållbar situation.

De återkommande problemen i utbildningsnämnden väcker nu reaktioner i skolans verksamhet.

- Det pratas ju om situationen och man tycker att det är illa. Att en nämnd som ska leda skolan inte kan sköta sig på ett professionellt sätt är märkligt, den borde föregå med gott exempel, säger Tord Jerfsten, rektor för Gärdeåsskolan.

Han anser att den nuvarande situationen i utbildningsnämnden är ohållbar och att det har en negativ effekt på skolans verksamhet.

- Det är definitivt inte acceptabelt. Jag tycker att det här är en kris. Konflikterna i nämnden får konsekvenser ute i verksamheten.

Vad blir konsekvenserna?

- Lusten att jobba naggas i kanten. Risken är att det inte blir ett lika engagerat arbete. På lång sikt får vi också svårt att rekrytera folk till kommunen. Så är det väl redan nu? Nu är vi utan både utbildningschefchef och grundskolechef. Gymnasiechef har vi inte heller. Nog tycker jag att man måste betrakta det som en kris, säger Tord Jerfsten.

Mer läsning

Annons