Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket återstår för Sörbyparken

Trots att kommunerna Bollnäs och Ljusdal har sagt ja är det mycket kvar innan detaljerna är klara för vindkraftutbyggnaden i Sörbyparken. Länsstyrelsebeslutet i vår eller sommar blir avgörande.

Annons

– Vi räknar med byggstart i början av 2014, säger Fredrik A Svensson, projektchef för Kraftö AB.

Det handlar om en investering på Järvsö- och Bollnässkogarna på mellan 1,2 miljarder och 1,4 miljarder kronor.

Enligt Ulrika Nilsson på länsstyrelsen i Gävleborg, som handlägger ärendet, har Ljusdals kommuns och andra intressenters yttrande gått ut för kommunicering och beslut fattas sannolikt i vår hos länsstyrelsens miljöprövningsdelegation i Falun.

– Eftersom sådana beslut alltid innehåller villkor för projekt som ansökan gäller behöver vi se det innan vi kan ta itu med alla detaljer, säger Fredrik A Svensson.

Men Fredrik A Svensson tillstår att det så här långt ser positivt ut för en utbyggnad av 37 vindkraftverk som det gäller varav 30 är planerade på Järvsösidan.

– Vi fortsätter att mäta vinden och har kontakter med Fortum om elanslutning av projektet. Hittills har det sett bra ut. Men när det gäller elnät och transformatorer kan situationen ändras från en dag till en annan och där är villkoren i länsstyrelsens beslut också viktiga för oss när det gäller hur vi går vidare, säger Fredrik A Svensson om lönsamhetsaspekten för projektet.

Läs artikeln i sin helhet i lördagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons