Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorcykeltur för de anställda

/
  • Gänget från Mekanotjänst som körde motorcykel i helgen: Tommy Larsson, Annica Blomkvist, Eva Flyrén, Mikael Dahlberg och Anki Dahlberg, Lena Norling, Anders Sannagård, Jens Christensen, Tomas Jansson och Anders Nordin.

Flera anställda på Mekanotjänst i Ljusdal och Järvsö kör motorcykel. Det tog företaget fasta på och för andra året arrangerades därför en motorcykeltur för personalen i helgen.

Annons

Enligt en högst ovetenskaplig undersökning är andelen med motorcykelkort högst bland personalen på Mekanotjänst i Ljusdal och Järvsö. Detta i jämförelse med andra anställda på övriga företag i bygden. För andra året i rad arrangerade Mekanotjänst i helgen en motorcykeltur för de anställda.

– Det började med att vi insåg att det var många i koncernen som åkte motorcykel och så tänkte vi att det vore roligt att köra ihop, säger Tommy Larsson, produktionsledare på Mekanotjänst.

Ett 15-tal anställda deltog i kortegen som på lördagen körde en tur på totalt 20 mil. Färden gick först upp till Los där fikapaus väntade, därefter fortsatte de vidare mot Edsbyn och sedan tillbaka mot Ljusdal.

En av deltagarna i kortegen var Eva Flyrén från Ljusdal. Hon har haft motorcykelkort i femton år och tycker att det är roligt att få möjlighet att få åka motorcykel tillsammans med sina kollegor.

– Det är jättekul att den här turen anordnas. Det har blivit så att vi är många på jobbet som åker motorcykel, säger hon.

Syftet med turen är att de anställda ska ha roligt ihop och få möjlighet att prata om allt annat än jobb, berättar Tommy Larsson.

Men hinner ni prata så mycket när ni kör då?

– Nej, säger han med ett skratt och fortsätter:

– När vi kör blir det mer mindfulness och man njuter av vara inne i sina egna tankar. Men när vi stannar och fikar blir det en massa prat och desto mer socialt, säger han.

Att detta med motorcykelturer för personalen på Mekanotjänst är här för att stanna står i alla fall klart.

– Förhoppningsvis kan vi få andra på jobbet att bli inspirerade att börja köra motorcykel. Jag har en vision om att vi ska ordna en hösttur också, säger Tommy Larsson innan han hoppar upp på hojen.

Mer läsning

Annons