Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motbudget från Nydanarna

Oppositionspartierna, Nydanarna, har lämnat ett eget motförslag till budgetramar.

Annons

I sin motbudget föreslog oppositionspartierna att budgetramen utökas rejält för utbildningsnämnden och omsorgsnämnden 2012.

– En satsning på det övergripande målet att vi ska bli fler invånare i kommunen, säger Lasse Molin, (M).

Ytterligare 15 miljoner kronor till utbildningsnämnden och 13 miljoner till omsorgsnämnden, anser Molin och övriga oppositionspolitiker i Nydanarna, behövs för att nå det målet.

Förslaget röstades ner till förmån för budgetberedningens förslag.

Nydanarna vill med sin satsning bland annat att elever har godkända betyg när de lämnar skolan, säkra kvalitet för äldre och funktionshindrade och ge personer med försörjningsstöd tillfälle att arbeta eller studera.

Med förslaget sänks ramen för kommunstyrelseförvaltningen och samhällsutvecklingsförvaltningen med åtta miljoner kronor.

Kommunalrådet Roland Bäckman, (S), vill bland annat vänta in kommunens skatteutfall och ett besked om finansiering till Närljus.

– Vi vill se att vi har pengar en gång. Det är möjligt att vi kommer göra satsningar på de här områdena, men det får vi se i höst. Jag tycker att vi har lagt en ansvarsfull budget, säger Roland Bäckman, som är skeptisk till att plocka bort åtta miljoner kronor från kommunstyrelseförvaltningen.

Kommunens budget ska vara klar i november.

Mer läsning

Annons