Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moped, gräsklippare och batterier stulna

Det har varit flera stölder i Ljusdals kommun den senaste tiden och polisen har fått in en rad anmälningar om begångna brott. Bland annat saknas en moped från ett förråd i Hamra och två batterier från en skördare i Järvsö

Annons

Ett sommarstugeförråd i Hamra länsades någon gång under perioden 16-21 augusti. Förövaren lyckades stjäla en moped, en gräsklippare, en trimmer och diverse verktyg. Mopeden var värd 14 000 kronor och totalt värderas det stulna godset till 21 000 kronor.

Hur stora de ekonomiska skadorna är efter förra veckans inbrott i Järvsö är oklart. Men enligt en polisanmälan har en mindre båtmotor, en gräsklippare och en gasoltub försvunnit efter ett inbrott i ett uthus någon gång mellan den 18 och 23 augusti.

Under helgen blev ytterligare en Järvsöbo ett brottsoffer sedan dennes skördare förlorat två batterier. Totalt ska stöldgodsets ha värderats till 4 000 kronor. Händelsen är polisanmäld.

Polisen kan också berätta om hur en nyckelförsedd förövare tog sig in en låst källare på Ringvägen mellan den 20 juli och den 23 augusti. Därinne ska tjuven ha klippt sönder ett hänglås till ett förråd och stulit en barncykel samt två resväskor värda 1100 kronor.

Slutligen har polisen även kontaktats av en cykelägare efter upptäckten att dennes svarta mountainbike, som stått låst på Rådhusgatan i Ljusdal sedan i mitten av juli, var försvunnen.

Mer läsning

Annons