Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjukare linje om omlastning

Räkna med en frän debatt om hur avvecklingen av virkesomlastningen bör gå till när kommunstyrelsen har möte nästa gång. Samhällsutvecklingsutskottet förespråkar en mjukare linje än kommunalrådet.

Annons

Kommunalrådet Roland Bäckman (S) och kommunchefen Nicklas Bremefors har gjort ett utkast till skrivelse till Trafikverket. I den hävdas att kommunstyrelsebeslutet om att omlastningen på Östernäs ska vara borta vid kommande årsskifte fortfarande gäller och att kommunen har planer på att stänga vägförsörjningen till anläggningen.

Men på förslag av samhällsutvecklingsutskottets ordförande Jonny Mill (SRD) valde utskottet att inte ställa sig bakom skrivelsen utan låta kommunstyrelsen ta beslutet om den ska skickas till Trafikverket i nuvarande skick eller inte.

– Vi som är skeptiska till skrivelsen är oroliga över vad så tuffa åtgärder som hot om vägstängning kan innebära om Trafikverket fortsätter att hävda riksintresse för omlastningen. Personligen är jag rädd för att det kan bli en juridisk process som blir långvarig och kan fördröja en kommande terminallösning på annat håll i åratal, säger Jonny Mill.

Björn Mårtensson (S) var den ende i utskottet som hävdade att kommunen bör hävda sin rätt genom att ställa sig bakom nämnda skrivelse.

Mer läsning

Annons