Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittia växer med lantbruksmässa

/
  • Ny mässa – nya möjligheter. En småskalig mässa riktad till mindre företag i de gröna näringarna börjar i Ljusdal nästa år. I ledningen finns bland annat Henrik Bruveris och Per-Arne Weglin från Mittia som omger Björn Brink, Hushållningssällskapet och Jan Thorén, LRF.

Event- och mässföretaget Mittia ska växa genom småskalighet. För en helt ny mässa i Ljusdal, Mittia gårdsbruk, som vänder sig till småskaliga företag inom lant- och skogsbruk kan bli något riktigt stort.

Annons

– Bara inom Gävleborg och grannlänen har vi 40 000 medlemmar som har möjlighet till fri entré till mässan och som kontinuerligt får information om den, säger Jan Thorén, Korskrogen, regionordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, om den potential som den nya mässan har.

Det är Mittia i Ljusdal tillsammans med länsorganisationerna för LRF och Hushållningssällskapet som ska genomföra den nya mässan på Älvvallen i Ljusdal 17-18 augusti 2012.

Meningen är att Mittia gårdsbruk ska hållas de år som inte den etablerade skogstransportmässan i Ljusdal hålls.

– Vi ser det här som något av en förlängning av bioenergiforum som vi arrangerade 2010 eftersom bioenergi är något som också är viktigt för lantbruksföretagen, säger Henrik Bruveris, projektledare för Mittia.

– Det här är ett sätt för de småskaliga företagen inom de gröna näringarna att få sin mässa eftersom de renodlade lantbruksmässorna ofta vänder sig till större aktörer, säger Per-Arne Weglin, vd för Mittia.

Företrädarna för mässorganisationen sitter länge och berättar om tänkbara utställare. Henrik Bruveris ser framför sig utställare inom bioenergi, lantbruksmaskiner, häst/hund och allt annat som kan attrahera lantbruksföretagare i Gävleborg med omnejd.

Mer läsning

Annons