Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittia går mot rekord i utställare

/

Det kan bli rekord i antalet utställare för Mittias skogstransportmässa 13-14 augusti.

Annons

Utställare hör av sig in i det sista. Vid tidningens besök noterar Stefan Färlin på Mittia ytterligare en som ringer och anmäler sig.

– Vi hade fram till i dag 120 anmälda och hamnar vi runt 130 är det rekord, säger Stefan Färlin med instämmande av Milton Spring, före detta åkare som var en av de entusiaster som trodde på och startade mässan i Färila 1999.

Frånsett första gången har Älvvallen- och Folkparksområdet varit mässplats vartannat år eftersom man "växte ur" utrymmena i Färila.

– Från början fick vi återförsäljare för stora företag som Scania och Volvo. Nu kommer deras Sverigeorganisation. Så visst märks det att vår mässa blivit viktig för branschen. Det märks också på att allt fler vill släppa sina nyheter här, säger Stefan Färlin.

Milton Spring fick idén om mässan när han var på stora Elmia och fick springa runt som galen för att se det som var intressant för skogstransportnäringen.

– Förutom att vi når hela landet och en del andra ställen i Norden börjar vi märka nya inslag med anknytning till branschen, säger Stefan Färlin och nämner kranar till virkesterminaler som exempel.

Apropå kranar, har Hudikföretaget Hiab kranförartävling i Ljusdal under mässan.

Bruks i Arbrå ska visa en ny flistugg och Exte i Färila sin nya automatspännare för lastsäkring.

Seminarier är omtyckta inslag och den här gången är förändringar när det gäller fordonsvikt på våra vägar ett aktuellt diskussionsämne som ytterligare stärker mässans attraktion.

Förra mässan för två år sedan lockade 6 100 besökare och det är målsättningen den här gången också.

Konstgräsanläggningen minskar mässytorna något, dock utan att Mittia ser några större problem.

– Men hur vi planerar området, inte minst med underlaget på marken, kan vara avgörande för mässans fortlevnad, säger Stefan Färlin.

Mer läsning

Annons