Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt mordbrand efter villabrand

(Uppdaterad 11.20) Det pyr fortfarande i resterna av den villa som totalförstördes i Bodaheden utanför Järvsö.

Annons

Branden upptäcktes och larmades av en person i en förbipasserande bil. Insatsledaren Bengt-Olov Wennberg från Ljusdals räddningstjänst var först på plats.
- När jag kom dit så var huset övertänt. Det är ett gammalt enplans timmerhus, ett äldre bostadshus. Ytterväggarna står kvar, men villan är helt utbrunnen och totalförstörd.
Ingen blev skadad under branden.
- Nej, det fanns ingen i den här fastigheten. Det brann nämligen där för en månad sedan så huset var under reparation. Därför var det ingen som bodde där för tillfället, säger Bengt-Olov Wennberg.
Platsen är avspärrad inför teknisk undersökning. Trots att en förundersökning för misstänkt mordbrand har inletts är ingen misstänkt för något brott.
- Anledningen till att man misstänker mordbrand är att man inte kan säga vad det är som har hänt. Man inleder med mordbrand och så får vi utreda vad brandorsaken består av. Bränder uppstår av en anledning, om det är slarv, av vilja eller om det är tekniskt fel någonstans, säger Andreas Bergström, förundersökningsledare hos polisen.
Men innan den tekniska undersökningen kan inledas måste polisen invänta att räddningstjänstens släckningsarbete färdigställs.
- Det är ett gammalt hus med timmerstomme och spånisolering, vilket innebär att det pyr och brinner i det här materialet fortfarande, säger Andreas Bergström.
Grannfastigheten på samma gård påverkades inte av branden.
- Hade branden fått pågå längre så hade det säkert kunna bli risk för det också, säger Bengt-Olov Wennberg.

Mer läsning

Annons