Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonsatsning på skateboard

En skateboardpark för 5 miljoner kronor och grönytor kan bli det första som anläggs på Östernäsområdet i Ljusdal – kanske redan nästa år.

Annons

Enligt Ljusdals kommuns utvecklare Rolf Berg bör en hel del av den tilltänkta sport- och parkdelen av det upprensade sågverksområdet på Östernäs få sitt politiska avgörande i höst.

Tidigare har det talats om en konstgräsplan för fotboll med uppvärmning från närbelägna fjärrvärmeverket. Det finns också planer på att flytta isaggregat och läktare från IP till Östernäs som ett första steg för ett framtida hallbygge.

– Konstgräsfrågan vet vi en hel del om och klubbarna i trakten verkar vara överens. Men när det gäller IP vill Ljusdals BK först veta om det är omöjligt att bygga in där innan man är beredd att diskutera en flytt, säger kommunens fritidschef Pelle Ferm.

Så ett inte helt orealistiskt tips är att en riktig uppstickare blir det som först förverkligas på Östernäs samtidigt med vissa parkarbeten.

I juli bildades Ljusdals Betongparksförening som verkar för att Ljusdal ska få en betonganläggning för skateboard (rullbräda), inlines (rullskridskor) och bmx-cykling.

Östernäs parkområde (ungefär vid den stora spånhögen) nämns som lämplig plats och totalkostnaden blir drygt 5 miljoner kronor. Men bygget kan ske i tre etapper där den första kostar 1,5 miljoner och kanske förverkligas redan nästa år.

Mer läsning

Annons