Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matlagningstävling på Slottegymnasiet – ska locka fler till restaurangprogrammet

I år startades ingen första årskurs på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Slottegymnasiet i Ljusdal, på grund av för få antal sökande i våras. I fredags organiserades därför en matlagningstävling för att uppmuntra fler elever till att söka till programmet.

Annons
Silje Norell, Anna Svensson och Molly Asplund från friskolan Vintergatan vann tävlingen Matfesten som organiserades av Slottegymnasiet i Ljusdal.Foto: Angela Jillings

I tävlingen deltog 15 niondeklassare från kommunens skolor i tävlingen "Matfesten" där fem lag gjorde upp om segern. Silje Norell, Anna Svensson och Molly Asplund från friskolan Vintergatan vann och som belöning kommer klassen att bjudas på en middag till programmets övningsrestaurang Pärlan under våren 2018.

- Att just trion från Vintergatan vann berodde på ett bra lagarbete, mycket bra ordning, vällagad och god mat. Det var dock små skillnader och svårt att skilja lagen åt, säger Lotta Lindqvist, lärare på Slottegymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram, i ett pressmeddelande.

Läs också: Regiontävling för unga kockar: Hjort och renlav på menyn

Mer läsning

Annons