Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skratt på Färilarevyns premiär: "Det blev jättelyckat"

Kommunens tomat- och fiskodling, polisens omorganisation och en makeover för välbekanta karaktärer. Många ämnen lockade till skratt när Färilarevyn hade premiär på torsdagskvällen.

Annons

Revymedlemmarna bjöd på flera sångnummer.

Det var många som på torsdagskvällen hade letat sig till revylokalen i Färila. Då var det nämligen dags för årets utsålda premiär av Färilarevyn. Årets föreställning heter Vi Gört – en tydlig koppling till Region Gävleborgs målbildsdag.

Se mer: 30-års jubileum i Färila – premiär för årets revy

Föreställningen inleddes med att Peter Lindgren, Börje Bäcklin och Bengt Haglund fick ta emot ett diplom från organisationen Lokalrevyer i Sverige för att de har varit verksamma inom Färilarevyn i 30 år.

– Börje, Bengt och jag har ju varit med sedan vi startade. Det är en riktig uppskattning från revyvärlden att få ett sådant diplom, säger Peter Lindgren.

På Fessinge-Blas redaktion inträffar både små och stora saker.

Det skämtades friskt om olika händelser som ägt rum under året som gått, bland annat det amerikanska presidentvalet och Pisa-undersökningen. Även polisens omorganisation, kommunens planer på tomat- och fiskodling och arvodeshärvan kring Örjan Fridner blev omsjungna av revymedlemmarna.

Läs också: Färilarevyn firar 30-årsjubileum – nu är de i gång med 2017 års revy

Chefredaktören för Fessinge-Bla fick ett hotbrev med ett lockande anbud.

Hos polisen i Ljusdal fick man ta hand om allt från slagsmål till fortkörningar.

Som vanligt blev det också ett besök på Fessinge-Blas redaktion, där chefredaktören fick ett hotbrev om att han skulle betala in 100 000 kronor annars skulle hans fru bli kidnappad. Chefredaktören medgav att han inte hade 100 000 men att han ändå var intresserad av anbudet, vilket gav upphov till hjärtliga skratt.

Peter Lindgren berättar att han är nöjd efter premiärkvällen.

– Det känns jättebra. Det blev jättelyckat och vi fick mycket beröm av publiken. De säger att det är en av de bästa revyföreställningarna de har sett och det är nästan så jag kan hålla med dem.

Läs även: Trettonhelgen firas med kyrkokonsert i Färila: "Det brukar komma mycket folk"

Välbekanta karaktärerna Rut Kråmvall och Hjördis Pettersson fick varsin makeover i tv.

På kommunfullmäktige diskuterades det hur det gick till när Claes Rydberg anställdes.

Mer läsning

Annons