Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man dog i trafikolycka

/

(Uppdaterad 16.15) En man avled och två personer skadades vid en krock mellan två bilar på riksväg 84 mellan Kårböle och Ängra vid 11-tiden på fredagen.

Annons

Ett par i 65-årsåldern,  på väg söderut, fick några kilometer söder om Kårböle kast på sin bil på den hala och spåriga vägen. Deras bil kom över på andra sidan vägen och krockade med en äldre man som i en liten bil var på väg åt motsatt håll.

Den lilla bilen fick stora skador och räddningsmanskapet måste använda hydraulverktyg för att öppna bildörrarna och få ut mannen. Han hade bland annat skador i benen och fördes i ambulans till sjukhuset i Hudiksvall. Mannen, som var 75 år och hemmahörande i Ljusdal, avled av sina skador på väg till sjukhuset.

Den manlige föraren i den andra bilen hade själv stigit ur bilen när räddningspersonal anlände. Kvinnan, som fick ont i nacke och rygg, chockades och satt kvar i bilen. De fördes också i ambulans till sjukhuset i Hudiksvall varifrån det meddelades att de var lindrigt skadade och hade lagts in på vårdavdelning.
Paret är hemmahörande i Båstad.

Båda bilarna förvandlades till skrot och måste bärgas från platsen.
Det blev helt stopp i trafiken i nära en timme, medan räddningsarbetet pågick. Då det var mycket trafik på vägen, speciellt i riktning mot fjällen, uppstod långa köer vid olycksplatsen.

På exakt samma plats inträffade på annandagen en seriekrock mellan fem bilar. Flera olyckor har även tidigare inträffat på det här stället, berättade räddningsledare Peter Nystedt.

Mer läsning

Annons