Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma på egen hand

/

Att vara ensamstående mamma är aldrig en dans på rosor. Är man dessutom ung kan det vara extra svårt att få tid till att både rå om sig själv och sitt barn. Viktoria Norell berättar hur det känns att vara mamma till nyfödda dottern Chelsea.

Annons

– Att vara gravid är en härlig känsla men också jobbig, speciellt när man kommer in på de sista veckorna när man bara går och väntar på att få lägga sig på förlossningen, säger Viktoria Norell.

Det jobbigaste var på nätterna då hon var vaken när man själv skulle sova, så man fick passa på att vila lite på dagarna då hon för en gångs skull var lugn i magen.

Eftersom Viktoria är ensam med dottern Chelsea hela tiden så förstår man att det måste vara jobbigt att kunna ta hand om sig själv, man lägger ju all sin energi på sitt barn.

– Det var jobbigast när jag var gravid då jag inte hade pappan som stöttade mig eller fanns där, så alla besök på mvc gjorde jag helt själv. Jag är glad åt att jag har mina vänner som finns där och som alltid kommer göra det, säger Viktoria.

– Väl hemma så började allting som hade med barn att göra. Det var papper som skulle fixas med namn och personnummer, åka på bvc för att väga och kolla, det är inte en dans på rosor som många tror, säger Viktoria.

Skillnaden i livsstil före och efter förlossningen är stor. Viktoria berättar att hon inte längre kan sitta i samma gamla garage med sina vänner som hon gjorde förr.

– Jag spenderar all min tid hemma åt att lära känna Chelsea och kolla hur hon fungerar, och när hon väl sover så måste jag passa på att städa och tvätta, och stoppa i mig lite mat. Det ska även planeras dop, det ska köpas kläder och blöjor eftersom att barn växer hela tiden, säger Viktoria.

Mer läsning

Annons