Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamma häktad för våld mot barn

Den lilla flickan hade blåmärken över kroppen.

Annons

Mamman och dottern bor på ett boende i Ljusdals kommun. En morgon för nära tre veckor sedan upptäckte personal på boendet blåmärken på flickan, som är i förskoleåldern. Socialtjänsten kopplades in och flickan undersöktes av läkare.

Det visade sig att barnet hade blåmärken över hela kroppen. Misstankarna riktades mot flickans mamma, som låstes in i häkte.

Mamman nekade till brott och i polisförhör pekade hon i stället ut sin pojkvän och hävdade att det var han som misshandlat flickan. Kvinnan sa dessutom att hon själv hade misshandlats av mannen vid flera tillfällen de senaste månaderna.

På fredagen begärde åklagaren att även pojkvännen skulle häktas. Under häktningsförhandlingen nekade mannen till brott.

– Flickan har utsatts för omfattande våld av någon och de skyller nu på varandra, sa kammaråklagare Carl-Johan Granlund under förhandlingen.

Hudiksvalls tingsrätt ansåg att det inte fanns sannolika skäl för brottsmisstankarna mot mannen och han släpptes därför efter förhandlingen.

Mamman misstänks för grov fridskränkning mot sin dotter. Brottet innebär upprepade kränkningar av en närstående med syfte att skada personens självkänsla på ett allvarligt sätt. Utredningen ska nu fortsätta och åklagaren har två veckor på sig att väcka åtal.

Mer läsning

Annons