Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål tas fram för samarbete kring barn

Omsorgsnämnden och utbildningsnämnden har sedan 2008 arbetat med en samarbetsform när det gäller arbetet med barn. I oktober ska mål för det samarbetet läggas fram för nämnderna för beslut.

Annons

Ledande politiker och tjänstemän från de båda nämnderna träffades på onsdagen. Socialchefen Marita Wikström och utbildningschefen Stefan Meuller fick då i uppdrag att ta fram mätbara mål som nämnderna kan anta i höst. Dessa mål sedan ska utvärderas årligen.

Mötet antog också visionen: Alla barn och ungdomar i Ljusdals kommun ska få en trygg uppväxt med det stöd de behöver. Skos samverkan bygger på känsla, kompetens och verktyg.

Samverkansformen kallas Skos, en förkortning av skola och omsorg. Arbetet börjar nu bli mer konkret än de många formuleringar som fanns från början.

Nätverksledare har utbildats och samverkansavtal mellan förvaltningarna har skrivits. Det finns också en styrgrupp som ansvarar för arbetet med Skos.

Det finns en rad frågor om barns välbefinnande som är aktuella. Resultaten i skolan är ett exempel, en V-motion om att utreda barnfattigdomen i kommunen är ett annat.

– Sedan är det oroväckande att se hur antalet omhändertagna barn i kommunen har ökat på sistone, säger Markus Evensson (S), ordförande för omsorgsnämnden.

Mer läsning

Annons