Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luriga fartbegränsningar

/
  • Den som åker från Måga mot Ygsbo har haft 60 km/tim som högsta tillåtna fart ända fram till den här skylten. Då är det dags att öka där barnen leker!
  • Så här ser det ut vid Folkets hus i Tallåsen. Det blir 70 km nedför backen men det är 80 km från andra hållet.

Skyltningen med nya hastighetsgränser blev inte komplett. Nu kan hastigheten variera beroende på varifrån bilisten kommer.

Annons

Åk Ygsbovägen mot Måga och hastighetsbegränsningen är 70 km/tim.

Åk samma väg från Måga mot Ygsbo och hastighetsbegränsningen är 60 km/tim.

Lägg sedan till att den första hastighetsskylt som möter föraren från Mågahållet är varningsskylten om "Lekande barn" tillsammans med skylten 70. Här är det alltså daga att öka farten!?!

Det här är naturligtvis inga medvetna galenskaper. Men i Måga samhälle är hastigheten 60 och ingen annan skyltning finns innan Ygsbo.

Det finns fler exempel på missar i hastighetsbegräningar och kanske nya är under uppsegling:

– Det kommer att bli fler problem. Då man tänker sänka farten till 40 km i Ljusdal, Järvsö och Färila blir det väldigt mycket skyltande om den ska göras korrekt, säger Mikael Olsson på Mickes trafikskola.

– Det är inte lätt för oss som ska utbilda elever, konstaterar Mikael Olsson, som gärna såg att trafikskolorna fick vara representerade då nya regler diskuteras. Vi jobbar med trafik hela dagarna och ser konsekvenserna, menar Mikael Olsson.

Mer läsning

Annons