Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciakaffe utan särbehandling

Vid nästa Luciafirande bör kommunstyrelsen även tänka på de medarbetare som jobbar utanför förvaltningshuset när det bjuds på Luciakaffe.

Annons

Det är Christian Jensen, kommunombud för Lärarnas riksförbund, som i en skrivelse talar för de anställda som befinner sig utanför förvaltningshuset.

Personligen hade han tackat nej till att delta i det luciakaffe som kommunen bjöd de anställa på i förvaltningshuset, men för att undvika att någon ska känna sig särbehandlad bör man vid kommande luciafirande ha även övriga medarbetare i tankarna. Hans förslag är att skicka både den fasta och flytande förtäringen ut till enheterna runt om i kommunen för att öka trivseln och undvika särbehandling.

I ett svar konstaterar kommunalrådet Roland Bäckman (S) svårigheten att bjuda in alla kommunens anställda på luciakaffe i förvaltningshuset.
Han ser inte heller möjligheten att kommunstyrelsen skickar ut fast och flytande förtäring till enheter runt om i kommunen.
– Enligt min uppfattning genomfors det luciafirande där det är möjligt, ute i kommunens verksamheter, skriver Roland Bäcman och ger exempel inom skolan och omsorgen. En tradition som han ser som viktigt att fortsätta med.

Mer läsning

Annons