Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuva jultoner i Färila kyrka under trettondagskonsert

/

Det var många som sökte sig in till värmen i Färilas kyrka när det var dags för trettondagskonsert.

Annons

Med stark stämma inledde EllaMaria Berglund Jonsson med trettondagssången Gläns över sjö och strand, inför en fullsatt kyrka.

Snart var det dags för allsång och till tonerna av Jag drömmer om en jul hemma, lyfte sig de två främre bänkraderna för att stämma in i allsången. Färila sångkör anslöt sig strax till solisterna Lotta Engblom Bäckström och Sten Johansson på scenen.

Läs även: Trettondagskonsert fyllde Färila kyrka

Solisterna var under kvällen ackompanjerade av orkestern som var under ledning av kantorn och körledaren Ann-Christin Svedman.

– Det är en gammal tradition med konsert på trettondagen i Färila kyrka, berättar Ann-Christin som har hållit i konserten de senaste sex åren.

Färilas sångkör klev av scenen för att göra plats åt solisten Peter Hjelm som passade på att ta sig en liten sväng om på scenen med Lillemor Gustafsson Håkansson, innan han själv sjöng Önska dig en stilla natt.

Läs även: Robert Wells och Sofia Källgren lockade in till värmande vinterkonsert

– Vi bryter av jultemat lite, sa Henrik Engblom när han med Anders Toresson och Daniel Hogdin klev upp på scenen för att framföra två egenskrivna låtar. När de brakade loss i den country inspirerade låten Tomorrow, gungade det i bänkraderna när publiken svängde och klappade i takt med musiken.

– Inte bröt ni jultemat. Kärlek det är jul det, konstaterade Lillemor Gustafsson Håkansson när hon åter äntrade scenen med lite jazzigare toner.

Avslutningsvis reste sig åter Färila sångkör för att ackompanjera solisterna under de avslutande låtarna.

– I sann Benjamin syrsa-anda önskar jag till er alla en riktigt god jul, sa Lillemor innan hon med kören och musikerna avslutade konserten med When you wish upon a star.

Läs även: Mäktig trettondagskonsert i Färila

Mer läsning

Annons