Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalsjobb kan hamna i Stockholm

/
  • Hallå – var finns ni? Ungefär så säger Mats Skalberg och Patrik Åvestrand på ICT i Ljusdal när det gäller sjuksköterskor och farmaceuter som behövs när företaget nyanställer.

Sex eller sju Ljusdalsjobb kan hamna i Stockholm när det inte finns personal att tillgå i trakten.

Annons

Det handlar om ICT AB (International Clinical Testing Scandinavia) som trots det internationella namnet har lokala ägare och 16 eller 17 anställda beroende på hur stor timpoolen är.

Företaget har specialiserat sig på bland annat kundtjänst- och rådgivningsverksamhet kring läkemedel, hälso- och sjukvård.

ICT har nu svårt att hitta den personal som behövs – i varje fall lokalt eller som är beredd att flytta till Ljusdal.

– Vi behöver anställa legitimerade sjuksköterskor och farmaceuter eller apotekare för den del av verksamheten som inte rör apotekskundtjänst. Men det är svårt. Som exempel söker vi sedan i december en sjuksköterska för ett års vikariat på grund av föräldraledighet, säger Patrik Åvestrand.

ICT har annonserat i lokalpress, genom arbetsförmedlingen och på olika sajter på internet. Men det har bara gett resultat för en anställning och det räcker inte.

– Så vi har nu börjat snegla mot Stockholmsområdet, säger Patrik Åvestrand.

Bolagsstyrelseledamoten och delägaren Mats Skalberg betonar dock att kärnverksamheten blir kvar i Ljusdal även om expansionen görs på annat håll.

Mer läsning

Annons