Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdalsbo häktad efter spark mot sambo

Ljusdalsbon ska ha sparkat sin sambo i ansiktet samtidigt som deras sex månader gamla bebis satt i hennes knä. Efter det misstänks han också ha misshandlat sin svärfar. Nu sitter han häktad i väntan på ett eventuellt åtal.

Annons

Mannen, som är i 30-årsåldern, häktades av Gävle tingsrätt under den gångna helgen då domstolen ansåg att det fanns risk för att mannen annars skulle avvika.

Tingsrätten menar också att Ljusdalsbon skulle kunna påverka sambon och hennes pappa.

Det var under onsdagen i förra veckan som polisen fick larm om en misshandel i en lägenhet i Ljusdal. Mannen greps misstänkt för att ha misshandlat sin sambo, en kvinna i 25-årsåldern, samt hennes pappa.

Den misshandlade kvinnan och hennes far säger i förhör att kvinnans sambo sparkade och slog henne i ansiktet. De säger också att svärfadern försökte gå emellan och det var då som han fick sina skador.

Parets barn påstås ha befunnit sig i bostaden under händelsen. Enligt förhörsuppgifter ska deras sex månaders bebis ha suttit i kvinnans knä när hon blev misshandlad.

Kvinnan har vårdats på sjukhus för sina skador. Hennes far kunde dock plåstras om på plats, enligt polisen.

Åklagaren säger att den häktade mannen erkänner vissa omständigheter kring misshandeln, men inte helt och fullt.

Vid häktningsförhandlingarna uppgav den misstänkte Ljusdalsbon att det blev bråk mellan honom och svärfadern och att denne då också hotade honom. Efter det blev läget tumultartat, enligt den häktade och han hävdar att han använt sig av självförsvar vid bråket.

Senast den 24 juli ska ett eventuellt åtal vara väckt mot Ljusdalsbon. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och misshandel.

Mer läsning

Annons