Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdals Taxi positiva till förändring

Ljusdals Taxi är positiva till det beslut X-Trafik nu fattat angående Tuwa specialtransporter. Samtidigt önskar man att beslutet skulle ha tagits redan för ett halvår sedan.

Annons

– Det är bra att det blir så här nu, men X-Trafiks agerande är fortfarande under all kritik, de skulle ha satt ned foten redan för ett halvår sedan när det stod klart att Tuwa specialtransporter inte kunde leverera vad de lovade i sitt anbud, säger Örjan Cahling på Ljusdals Taxi och åsyftar det anbud Tuwa specialtransporter lämnade till X-trafik inför upphandlingen tidigare i år.

Ljusdals Taxi har länge kämpat i motvind.

– Precis som alla andra åkare här uppe, de stora bolagen Tuwa specialtransporter och Taxi Stor och liten (från Sandviken) har tagit våra körningar.

Nu är Tuwa specialtransporter ute ur bilden vilket skulle kunna tala för att Ljusdals Taxi och resten av kommunens åkare får fler körningar, men ingenting är säkert.

– Det är fortfarande en dator som styr alla körningar, om den räknar ut att Taxi Stor och liten är billigare skickar datorn bilar från Sandviken till Ljusdals kommun.

Örjan Chaling på Ljusdals Taxi önskar att även Taxi Stor och liten sätts under samma lupp som Tuwa specialtransporter legat under.

Mer läsning

Annons