Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdaling avled i trappras

(Uppdaterad kl 10.48) En man från Ljusdals kommun avled efter att ett trapphus rasat samman på en byggarbetsplats i Stockholm. Ytterligare en man från Ljusdal skadades och en yngre man chockades.

Annons

En 27-årig man från Ljusdals kommun har avlidit efter en olycka på en byggarbetsplats i Solna, Stockholm. Ytterligare två personer från Ljusdas kommunl fick föras till sjukhus efter olyckan. En 49-årig man och en 19-åring.

Den 49-årige mannen skulle enligt de första uppgifterna ha varit allvarligt skadad, men enligt presstjänsten vid Karolinska Universitetssjukhuset är mannen endast lindrigt skadad, men är fortsatt inlagd på sjukhuset. Den yngre mannen chockades svårt.

Alla tre arbetade på ett bygge av en ny tolv våningar hög kontorsfastighet i Solna.

Olyckan inträffade klockan halv elva-tiden på torsdagsförmiddagen. Ett trappsegment skulle sättas på plats på tionde våningen. Enligt polisen ska en kranförare fått veta att det var okej att trappsektionen kunde släppas, men då han gjorde det rasade alltihop. Trappsegmentet drog med sig de underliggande segmenten.

Initialt befarade man att det kunde finnas fler personer som blivit klämda under rasmassorna. Men under kvällen kunde polisen berätta att det bara var de tre Ljusdalsborna som befann sig i trapphuset. 19-åringen lyckades springa ut, medan de andra två männen klämdes fast i rasmassorna. Det tog räddningstjänsten närmare tre kvart att få loss de båda männen. Som mest deltog ett 40-tal brandmän i räddningsarbetet.

Polisen har inlett en förundersökning kring arbetsplatsolyckan. Polisens tekniker har undersökt området, och deras undersökning kommer att fortsätta under fredagen. Även Arbetsmiljöverket har inlett en undersökning.

Peab som bygger fastigheten där raset skedde vet inte varför trapphuset gav vika.

De har en krisorganisation på plats för alla medarbetare som vill ha stöd. Dessutom väntar en teknisk undersökning av platsen.

Mer läsning

Annons