Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal laddar för bandyfest

/
  • Ljusdal i centrums Evelina Envall och Hans Robertson, butiksägare är laddade för bandyfest.

Gult och grönt. På fredagen kunde man se hur de två färgerna smögs in i skyltfönster och tog över alltmer i centrum.

Och överallt pratades det bandy.

Annons

Med LBK-mössan på bordet framför sig tog Mats Backman en fika på Finess i Ljusdal på fredagsförmiddagen. Men på lördagen sitter nog mössan på huvudet när han drar till IP för att heja fram LBK till en plats i elitserien.

– Jag tycker det är skitroligt att de är på väg upp, man har ju väntat några år på det, säger han.

Inför matchen kommer Ljusdal i centrum att tända marschaller i rondellerna i köpingen, för att få publik och supportrar i stämning.

Hur mycket folk det kommer att bli på IP återstår att se. Men det pratas om allt från 1 700 till en bit över 2 000. Snittet för säsongen ligger på nästan 900. Högsta noteringen gjordes sista helgen i oktober då bandyn fick draghjälp av Körslaget när Team Andreas och hans Järvsökör fanns på plats. LBK:s sportchef Micke Wallin hoppas att den siffran ska tangeras den här gången.

– Minst 2 000 tror jag att det blir. Men det får gärna komma fler. IP sväljer mycket folk så det blir ju inte lapp på luckan.

Om det blir vinst kommer laget såklart att fira. Men någon hyllning från kommunen blir det inte i helgen.

– Nej, vi har resonerat kring det här och bestämt att vi väntar till det är klart. Sen ska vi planera något. Det är alldeles självklart att vi ska uppvakta dem om de går upp i elitserien, säger kommunalrådet Roland Bäckman.

Mer läsning

Annons