Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Här är Ljusdals politiker – som Pokémons

Visst har du alltid undrat hur Ljusdals kommunpolitiker skulle se ut som Pokémons?
Här har du svaret.

Annons

Ifall idén om en helt ny version av Pokémon Go – där lokalpolitik blandas med det nya succéspelet – blir verklighet skulle Ljusdals förtroendevalda ta ny skepnad.

Läs mer om idén här: Så kan Pokémon Go rädda din kommun – fånga din egen politiker

Här listar vår reporter Erik Strömberg några exempel på hur de skulle kunna se ut:

Lars Molin (M) som Psyduck.

Lars "Psyduck" Molin (M)

Att vara kommunens högst uppsatta politiker kan vara tufft. På grund av ständig kritik från oppositionen drabbas den här versionen av Psyduck ofta av kraftig huvudvärk och viss förvirring. Men huvudvärken omvandlas ibland till starka psykiska krafter som tagit denna Pokémonpolitiker till toppen.

Markus Evensson (S) som Machamp.

Markus "Machamp" Evensson (S)

Machamp kan slå flera hundra slag i sekunden, dock ofta utan att tänka till först. Pokemonpolitikernas självutnämnde twitterkung kastar slag åt både höger och vänster. Men så klart mest åt höger, där stackars Psyduck får ta de hårdaste smällarna.

Yvonne Oscarsson (V) som Doduo.

Yvonne "Doduo" Oscarsson (V)

Det sägs att Doduos huvuden ibland kan styras av olika hjärnor. I det här fallet gillar det ena huvudet att hänga med Socialdemokrater och det andra med borgerliga partier. Just nu har de dock enats om att Valliansen är bäst.

Lars Björkbom (KD) som Snorlax.

Lars "Snorlax" Björkbom (KD)

Snorlax är en Pokémon av det mer bekväma slaget. Den hittas vanligtvis sovandes på otillgängliga platser. I politiska sammanhang tycker den att det är rätt bekvämt att yrka bifall till kommunstyrelsens förslag.

Marie Mill (LB) som Raticate.

Marie "Raticate" Mill (LB)

I en politisk debatt kan du räkna med tufft motstånd av denna Pokémon. Det är inte ovanligt att den ställer sig upp på bakbenen och skriker. Blir den tillräckligt provocerad kan den ta sig an riktigt stora motståndare, eller hela fullmäktigeförsamlingen.

László Gönczi (MP) som Bellsprout.

László "Bellsprout" Gönczi (MP)

Med naturnära politik sägs det att den här versionen av Bellsprout försöker slå rot lite varstans i Ljusdals kommun. ”Höj skatten”, kan man ibland höra den säga i möten med andra Pokémonpolitiker.

Leif Hansen (SRD) som Kabuto.

Leif "Kabuto" Hansen (SRD)

Normalt sett är den här typen av varelser numer gamla fossiler, men det finns fall där de fortfarande är aktiva. Det sägs också att Kabuto lätt kan bli argsint om den blir provocerad. Ofta handlar det då om nedskärningar i Ramsjö.

Harald Noréus (L) som Dragonair.

Harald "Dragonair" Noréus (L)

Liberalernas nya logga var kanske inte helt lyckad. Men den här Pokémonpolitikern poserar ofta helt ogenerat i form av ett blått L (eller vad det nu ska föreställa).

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons