Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions samlar mer för parklek

/
  • Lions samlar till lek i Ljusdals folkpark. Ove Lindström och Curt-Olof Wennberg hoppas nå 100 000-kronorsstrecket på lekutrustningsbarometern.

Kommunens budget räcker bara till att återställa det som är kvar av leksakerna i Ljusdals folkpark. Därför samlar Lions Club i Ljusdal pengar för att kunna gå vidare och först och främst få någon handikappanpassning.

Annons

– Vi hoppas att folk fortsätter att med sina bidrag visa att parken betyder mycket för bygden, säger Ove Lindström i Lions.

Lionskollegan Curt-Olof Wennberg har under flera årtionden varit något av Mr Folkparken och är en av de drivande krafterna bakom den insamling som ska ge främst handikappvänlig lekutrustning.

– När vi startade kändes 50 000 kronor som en bra summa. Nu har vi nått dit men vi fortsätter och hoppas på åtminstone 100 000 kronor, säger Curt-Olof Wennberg och visar en katalog där många av lekattraktionerna kostar mellan 35 000 och 90 000 kronor per styck.

I höstas köpte Ljusdals kommun Ljusdals folkpark för 700 000 kronor av Tuppz-Topefa AB och har sedan budgeterat cirka en halv miljon kronor för de mest akuta åtgärderna där lekutrustningen ingår.

– Efter kommunens övertagande är inte all lekutrustning komplett och stormen Dagmar innebar också en del skador när ett träd föll över det hus där leksakerna finns. Men vi är nöjda med samarbetet med kommunen och förstår att den inte kan fixa allt, säger Curt-Olof Wennberg om insamlingsbehovet.

Lions har redan bokat in söndagen den 20 maj för årligt återkommande Barnens dag där barnen får det mesta gratis. Då ska lekutrustningen vara på plats.

Mer läsning

Annons