Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn levererar din post

/
  • – På kvällar och helger är jag bartender på Stadt, därför är det skönt att vara för sig själv en stund, säger brevbäraren Linn Färnlund, som är en av nio sommarvikarier på posten i Ljusdal. Hon tillbringar många timmar om dagen i sin postbil.
  • – Det blev mest räkningar idag. Och lite reklam på det, säger Ove Ångström, Tallåsen, under inspektionen av dagens post.
  • – I början var det svårt eftersom det lätt blir att man åker ut i mitten av vägen. Men man lär sig snabbt, säger Linn Färnlund om detta med att ha ratten på höger sida i postbilen.
  • – Så här lite post har jag nog aldrig haft i sommar, säger Linn Färnlund medan hon packar ner dagens brevskörd i systematisk ordning i lådorna.
  • I Linn Färnlunds arbetsuppgifter ingår det också att tömma brevlådorna runt omkring i kommunen. I Tallåsen gick tömningen undan, där fanns det nämligen inte särskilt mycket post som väntade.
  • Fyra provturer fick Linn Färnlund åka med på tillsammans med ordinarie personal på sträckan innan hon fick köra den ensam för första gången. Nu kan hon den in i minsta detalj.

Linn Färnlund, 22 år, Färila, är en av vikarierna på posten i Ljusdal i sommar.

Annons

Brevbäraren Linn Färnlund kör med van hand postbilen genom Tallåsen. Hon svänger in på småvägar och vidare in på en liten grusväg, vänder sedan vid ett hus och fortsätter ut på den större vägen igen. Och så fortsätter hennes tur med dagens post, hela tiden med korta stopp vid brevlådorna.

– Det var stressigt i början när jag inte kunde turen. Jag körde fel de första gångerna men andra veckan satt den. Nu går det på automatik. Tidsmässigt så skiljer det nog ungefär två, tre timmar mellan den första turen och nu, säger Linn Färnlund.

Hon har varit sommarvikarie sedan juni och hon kör en och samma färd hela sommaren. Varje veckodag åker Linn Färnlund runt till de 400 brevlådorna som hon ansvarar för på sin dagliga tur i kommunen.

– När posten kommer så är det många som går ut och hämtar den. Många småpratar med en. Det är också roligt att så många hejar när man kommer körande, säger Linn Färnlund.

Hon är en av 28 brevbärare som på torsdagen levererade post till kommunens invånare.

Mer läsning

Annons