Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidl berett öppna i Ljusdal

/
  • Konkurrensen inom livsmedelhandeln kommer att hårdna när Lidl etablerar i Ljusdal bara ett stenkast från Coop Extra.

Lidl är berett att öppna butik i Ljusdal. Under 2012 räknar företaget med att bygga på Södra Järnvägsgatan. Butiken kan ge jobb åt ett tiotal personer.

Annons

Nu är en etablering i Ljusdal för livsmedelsjätten Lidl inte långt borta.

Företaget har köpt en tomt på Södra Järnvägsgatan, där en gång Granngården och sedermera Ljustorget hade sin verksamhet, för 2,5 miljoner kronor.

En ändring av detaljplanen för att man ska kunna idka handel på den tänkta platsen är uppe till behandling i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott i morgon, tisdag. Den gällande planen medger endast småindustri, inte handel. Planförslaget ger plats för en butik och 60 parkeringsplatser på området mellan Södra Järnvägsgatan och järnvägen.

Butiken i Ljusdal får 1 000 kvm försäljningsyta. Därtill kommer "några hundra" kvadratmeter biutrymmen för lager, personalutrymmen med mera.

Om allt går enligt planerna, och inget överklagande sker, kommer detaljplanen att vinna laga kraft i november.

– Vi avvaktar bygglovet. När det är klart så kommer vi att upphandla för att sätta igång bygget. Det finns ingen anledning att vänta i det här läget, säger Martin Jarstål, informationschef hos Lidl.

Då det är ett standardbygge med många färdiga byggelement väntas byggtiden bli kort. Redan under 2012 skulle vid gynnsamma förhållanden en butik kunna stå färdig i Ljusdal.

Etableringen kommer att ge ett värdefullt jobbtillskott i bygden.

– Vi har inte beslutat hur många anställda vi behöver i Ljusdal, men normalt behöver vi ett tiotal personer för att driva en butik, säger Martin Jarstål.

Mer läsning

Annons