Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leaderpengar kan ge ny demofestival

EU-pengar genom Leader Hälsingebygden ska finansiera en ny demofestival i Ljusdal. Det hoppas kommunstyrelsen.

Annons

I torsdags tog kommunstyrelsen beslutet att Närljus får i uppdrag att tillsammans med makarna Singoalla och Richard Livingstone ansöka hos Leader Hälsingebygden om medfinansiering för en ny demofestival.

Kulturchefen Lasse Norin berättade för ledamöterna att det kan bli problem för demofestivalarrangemanget att få stöd av Leader eftersom man är försiktig med bidrag till driftkostnader för evenemang.

Så Närljus och makarna Livingstone, de sistnämnda projektledare även för förra festivalen 2001, får nu försöka att formulera en ansökan som till exempel visar på bestående nytta med sådant som eventuella Leaderpengar går till.

En skrivelse från i maj i år visar att demofestivalen ("musik som motor för tillväxt") planeras i kommunens regi under 2012-2013 och med en budget på nära 1,9 miljoner kronor.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ville i kommunstyrelsebeslutet ha med att projektet ska genomföras via extern organisation som kan söka stöd hos kommunen om det blir svårt med finansieringen genom Leader.

Men övriga partier röstade emot det förslaget.

Mer läsning

Annons