Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK sponsras med 150 000

/
  • Det blir Ljusdal på magen på LBK i vinter sedan kommunen köpt sponsorplats för 150 000 kronor.

Förslaget var 60 000 kronor, det första budet blev en höjning till 90 000 och innan debatten var klar hade Ljusdals BK fått 150 000 kronor per år i sponsorbidrag från Ljusdals kommun.

Annons

Ljusdals kommun har i många år funnits med som sponsor av Ljusdals BK. Inför årets återkomst i elitserien hade LBK erbjudit kommunen tre olika sponsoralternativ i olika prisklasser.

Kommunens sponsringsgrupp, som berett ärendet, föreslog det billigaste av de tre alternativen, vilket skulle ge LBK 60 000 kronor per år.

– Jag yrkar på 90 000 kronor, sade Anneli Wallberg (S) som förste talare och fick medhåll av Kenneth Forssell (V) och Leif Persson (S).

– Det är inte ofta vi har ett elitlag. Ska vi satsa på LBK ska vi göra det rejält, sade Helena Brink (C) och föreslog det dyraste paketet för 150 000 kronor.

Karin Jansson (MP) hänvisade till kommunens sponsringspolicy, som säger att allmänna utskottet ska behandla den här typen av ärenden och krävde en återremiss, alternativt att policyn rivs upp. Båda förslagen röstades ned. Ljusdals kommun blir därmed en huvudsponsor och satsar 150 000 kronor per år i två år framåt.

Mer läsning

Annons