Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK ska firas på lördag

På lördag, en vecka efter att LBK säkrat en elitserieplats för nästa säsong, får Ljusdalsborna chans att hylla sitt lag.

Annons

Att Ljusdal lyckats kämpa sig tillbaka till elitserien glädjer inte bara bandyfans. För politiker och näringsliv innebär segern mot Örebro i lördags en chans att åter sätta Ljusdal på kartan.

– Jag tror att det här betyder jättemycket. Laget är ett av våra största ansikten utåt och har varit under många år, säger kommunstyrelsens ordförande Roland Bäckman (S).

Programmet för firandet är ännu inte klart och kommer att presenteras under torsdagseftermiddagen. Att det dröjt så länge att annonsera firandet beror på att evenemanget fastslogs först på tisdagskvällen. Då bestämdes att Ljusdal i Centrum blir arrangörer och somliga ifrågasätter nu hur förberedd kommunen var på vinst. Speciellt eftersom Bollnäs redan hunnit gratulera LBK i samband med Bollnäs hemmamatch mot Broberg-Söderhamn på tisdagen.

– Delvis handlar det om att man respekterar LBK:s önskan att ligga lågt och delvis finns det kanske en ovana att hantera sådana här situationer, säger Evelina Envall från Ljusdal i Centrum.

Roland Bäckman säger dock att kommunen länge planerat ett firande men att Ljusdal i Centrum ville stå som arrangörer.

LBK:s sportchef Micke Wallin ser fram emot lördagens firande och säger att laget inte har något emot att det dröjt.

Mer läsning

Annons