Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lastbilar, jubileum och internetstjärnor

/

Den sextonde upplagan av skogstransportsmässan på Älvvallen i Ljusdal inleddes under fredagen. På plats fanns 130 utställare, jubilarer och internetstjärnor.

Annons

Under en gassande sol på Älvvallen i Ljusdal hade 130 utställare från hela Sverige samlats. Det var dags för den sextonde upplagan av Mittia skogstransportsmässa och nytt för i år var bland annat nordiskt mästerskap i skogskranskörning och ett tio års firande.

– Klubben bildades här vid den där björken, och nu har vi gjort en kopia bredvid den, säger Boije Overbrink.

Klubben han pratade om var FH16-klubben (lastbilsmärke från Volvo) som han var med och startade 2005 under det årets mässa.

År 2002 byggdes 50 NH-lastbilar, men Volvo bestämde sig för att inte fortsätta bygga den modellen. Boije Overbrink hade då startat NH-klubben och under skogstransportsmässan 2005 bestämde sig han och några andra medlemmar att starta en ny klubb.

– Vi bestämde oss för att starta en FH16-klubb, den modellen hade kommit ut något år tidigare och är en av Volvos starkaste bilar, säger Boije Overbrink.

– Nu har vi 532 medlemmar och en styrelse och i kväll bjuder vi tillsammans med Volvo Lastvagnar på konsert med gruppen "Rydell & Quick", fortsätter han.

En bit bort står förväntansfulla barn och vuxna i olika åldrar och orsaken är ett internetfenomen – underhållningsgruppen Rackartygarna. De är kända från YouTube för att de blandar extremsport med humor och på mässan hoppade en av medlemmarna över fyra åskådade med en motorcykel. Max Hansson, Emil Vallin och Liam Flygerfeldt såg på och sammanfattade det hela:

– Det var grymt.

Mer läsning

Annons