Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Julefrid på julavslutningskonsert

/

Julefriden lade sig som ett varmt täcke på Stenhamreskolans aula när School of Performing Arts hade julavslutningskonsert.

Annons

Med hjälp av en julig scenografi, de tre guiderna Ella, Marta och Julia och skådespelande turister fick publiken följa med till Nordiska museets nya utställning om svenska traditioner. Guiderna berättade utförligt om historiken kring tomtar, Lucia, tärnor, stjärngossar och pepparkaksfigurer om Josef och Maria, de tre vise männen, herdarna, ängeln och alla djuren i stallet.

På scenen gestaltade körerna i åldrarna 5-16 år de olika jultraditionerna parallellt med att de sjöng traditionella och icke traditionella julsånger. Det som gör körerna i School of Performing Arts så unika är det fina samspelet mellan barnen och ungdomarna i Mini, Midi, Maxi och YVAR körerna (Young Voices Against Racism). Det strålade gemenskap och alla verkade trivas bra tillsammans på scenen. Den känslan spred de ut över sin publik och skapade en härlig julkänsla. Att det sedan stundom lät riktigt bra om körerna när de sjöng blev pricken över i:et.

– Den här föreställningen var så bra att den borde visas i TV, var en av publikreaktionerna efter den knapp timmeslånga föreställningen.

Manus och regi: Céline Estassy

På scenen: School of Performing Arts Guider: Ella Boäng, Marta Assis, Julia Björk musiker: Céline Estassy, gitarr. Helmer Olsson, slagverk. PO Andersson, bas.

Arr: Estassy Performing Arts, YVAR, BILDA

Céline Estassy

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons