Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext : Hudiksvall till final i PRO-vetarna

/
  • Hudiksvalls PRO-vetarlag som vann mot Hassela och Färila i finalen. Från vänster: Björn Molin, Birgitta Larsson och Börje Larsson, samt tävlingsledaren Anna-Maria Winblad.

I veckan avgjordes delfinalen i PRO-vetarna för lagen i Norra Hälsingland.

Annons

Tre lag från Norra Hälsingland – PRO Hudiksvall, PRO Hassela och PRO Färila - träffades i veckan för att avgöra vilket av lagen som ska tävla för Norra Hälsingland mot Södra Hälsingland när landskapsfinalen ska avgöras.

Det lag som då vinner går vidare för att möta något PRO lag från Gästrikland, sen rullar det på runt om i landet för att avslutas med den stora riksfinalen i höst.

Tävlingen ägde rum i Bygdegården i Lörstrand, PRO:s samorganisation i Ljusdal stod som arrangör och PRO Järvsö svarade för lokal och fika.

Stämningen var redan från början på topp och eftermiddagen inleddes med underhållning av sångkören från PRO Hudiksvall.

Kulturinslagen fortsatte med Cecilia Bruce som på ett levande sätt gestaltade några av rollerna i Messmörsteaterns kommande föreställning Det försvunna folket som spelas på Svedbovallens fäbod i sommar.

Efter denna medryckande inledning startade själva tävlingen och tävlingsledaren tillika enväldiga domaren Anna-Maria Winblad betonade att vi deltar i PRO-vetarna för att vi tycker det är roligt att tävla och träffas.

10 frågor skulle besvaras med 3 delfrågor inom varje ämne vilket innebar att maximal poäng var 30. Mellan frågorna ljöd hejarramsorna som var gemensamma för alla lag, det ropades och hejades glatt: "Svara rätt så blir det lätt, snart får vi en kaffeskvätt".

Det segrande laget blev PRO Hudiksvall med 26 poäng, PRO Hassela med 22 poäng och PRO Färila med 17 poäng. Publiken applåderade segrarna och skanderade: "Nu ni kämpat mot varann, hoppas bästa laget vann. Den som inte blev besviken är i alla fall publiken".

När tävlingen var avklarad serverades kaffe och smörgås, lottdragning och avslut med PRO kören. En riktigt fin eftermiddag blev det.

Anna-Maria Winblad, PRO Järvsö

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons