Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långvarigt trafikstopp i Järvsö

/
  • En krock mellan två lastbilar orsakade ett långvarigt stopp på riksväg 83 vid Skästra.
  • En trafikolycka med två lastbilar inblandade orsakade under natten mot onsdagen totalstopp på riksväg 83 mellan Järvsö och Ljusdal.

(Uppdaterad klockan 10.30) En olycka med två lastbilar strax före midnatt, natten mot onsdag, orsakade ett åtta timmars stopp i trafiken på riksväg 83 i Skästra, Järvsö.

Annons

Olyckan orsakades av att en långtradare körde av vägen i höjd med fartkamerorna i Skästrabacken, norr om Järvsö. Dragbilen fick, i blixthalkan, sladd och hamnade i diket, medan släpet vred sig och blev stående på tvärs över vägen. En personbil som skulle möta långtradaren träffades av släpet och fick plåtskador. Strax efter kom även en timmerbil som körde på den stillastående långtradaren och de båda lastbilarna fastnade ihop.
Chauffören av den ena långtradaren fick glassplitter i ansiktet och fördes med ambulans till akuten, men inga andra personer skadades i olyckan. Bärgningsarbetet kom att ta lång tid. Först vid 8.30-tiden på onsdag morgon var lastbilarna bärgade från platsen och trafiken kunde släppas fram igen på riksvägen förbi platsen. Medan arbetet pågick fick trafiken ledas förbi platsen via en byväg.

Mer läsning

Annons