Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Langare förser tonåringar med valborgssprit

Valborg är en av tre stora helgen för ungdomsfylleri. Polisen vill komma åt langningen till ungdomarna. Det ligger alltid ett brott bakom då alkohol påträffas hos ungdomar.

Annons

Det drar ihop sig till valborgsmässohelg. Det betyder majbrasor och fyrverkerier. Men det betyder också ett ganska så omfattande ungdomsfylleri.

– Sedan det blev slut med Dexcupen så är det tre helger som sticker ut när det gäller ungdomsfylleri. Det är valborg, skolavslutningen och cruisingen, berättar Kristoffer Halvarsson vid Ljusdalspolisen.

Det finns föräldrar som köper ut alkohol till sina barn men vanligare är att det finns andra langare bakom inköpen.

– Det kommer alltid att finnas langare som hjälper unga att få tag på alkohol. Det är i första hand dessa langare vi vill komma åt. Vi kommer att göra särskilda insatser inför valborgsmässohelgen. Då kommer vi att jobba både civilt och i uniform, säger Kristoffer Halvarsson.

Men det torde ändå bli ett och annat ingripande med berusade ungdomar.

– Då kontaktar vi föräldrarna som får hämta sina barn, vi beslagtar alkoholen och vi skriver rapport om langning. Det är alltid ett brott som ligger bakom då ungdomar har alkohol, säger Kristoffer Halvarsson.

Mer läsning

Annons