Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungaparet bjuds till Stenegård

Kung Carl XVI och drottning Silvia har av Ljusdals kommun bjudits in till nästa års nationaldagsfirande på Stenegård i Järvsö.

Annons

– Vi tycker att det här är ett passande tillfälle för detta besök och fick också tipset av landshövdingen (Barbro Holmberg, tidningens anmärkning) att det kan finnas en möjlighet att kungaparet har tid på just den dagen, säger kommunalrådet Roland Bäckman (S).

Hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg berättar att kung Carl XVI och drottning Silvia brukar tillbringa nationaldagen någonstans i landet innan de traditionsenligt medverkar vid firandet på Skansen i Stockholm.

– Men jag vet inte i det här läget något om vart resan går nästa år och heller inte om det kommit fler inbjudningar. Det brukar dock vara många önskemål om att medlemmarna av kungafamiljen ska medverka i olika sammanhang, säger Annika Sönnerberg.

2012 har det gått 25 år sedan som Konungen och Drottningen besökte Ljusdals kommun på eriksgatan och som ett 25-årsjubileum anser kommunen att det är ett mycket lämpligt tillfälle att åter få bjuda in till Stenegård.

Mer läsning

Annons