Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturknuttar på vägarna

/
  • – Han åker bakom mig och rycker mig i jackan ibland för att se om jag är vaken, säger Torbjörn Häll, Bollnäs, med ett skratt. Killen som har koll på sin pappa heter Edvin Häll Skogens.

En kulturresa på motorcykel. Det stod på schemat i går när Radio Gävleborgs Kulturknutters arrangerades för sjätte året.

Annons

120 motorcyklister kommer körande i en lång karavan längs en grusväg i Kalv. De är på väg till Jonas Jonssons Traktormuseum. Det var dagens tredje stopp när det på torsdagen var dags för Radio Gävleborgsarrangemanget Kulturknutters.

– Vi åker runt och kikar på olika ställen. Vi började i Lörstrand och besökte nostalgimacken, därefter stannade vi till på Järvzoo och hälsade på vargarna och nu är vi här, säger Hasse Persson som själv har kört motorcykel av och till sedan sin ungdom.

– Kultur och motorcyklar hör ihop. Men många motorcyklister som åker runt stannar bara för att fika. Vi stannar på olika platser som alla ska berätta något. Det ska ske något i hjärtat hos en, säger Hasse Persson som sänder radio från de olika platserna.

54 av de 120 motorcyklisterna är kvinnor. Det är fler kvinnor än någonsin tidigare. En av dem är Karin Olsson, Järvsö. Hon berättar att motorcykelkörningen är meditativ.

– Det är verkligen hjärnrensande. Man kan inte tänka på någonting annat än att köra, säger hon.

Mer läsning

Annons