Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulthammar kan bli vandrarhem

/
  • Leif-Ivan Karlsson vill hitta ett sätt att tjäna pengar på Kulthammar så snart som möjligt.

På måndag står Kulthammar redo att ta emot 200 asylsökande. Men något kontrakt har inte skrivits med Migrationsverket. Fastighetsägaren Leif-Ivan Karlsson har därför börjat titta på andra alternativ.

Annons

Våningssäng efter våningssäng har fått plats i de många rummen på Kulthammar i Järvsö. I korridorerna ekar ljudet från byggarbetarna och det luktar svagt av tapetklister.

Senast på måndag ska arbetet vara klart och det gamla ålderdomshemmet stå klart för att ta emot 200 asylsökande. Det är det målet entreprenören Leif-Ivan Karlsson jobbat mot under hösten. Men någon direktupphandling med Migrationsverket har det inte blivit och Leif-Ivan Karlsson har snart inte möjlighet att vänta längre.

Leif-Ivan Karlsson har ägt Kulthammar sedan 2007. Målet är att stycka av 20 villatomter och skapa 46 bostadsrätter i huset.

– De planerna kommer bli av, men det tar tid att få till alla tillstånd, säger Leif-Ivan Karlsson.

I väntan på klartecken för de planerna behöver Leif-Ivan Karlsson hitta en tillfällig inkomstkälla.

På tisdagen hade han bjudit in företagare och andra kunniga inom turism och entreprenörskap i Järvsö för att testa en ny idé – ett vandrarhem med 200 bäddar, kan det komplettera turistnäringen i bygden?

De samlade Järvsöentreprenörerna var försiktigt positiva till idén men poängterade att det kan ta tid att få igång ett vandrarhem och få det att bära sig.

– Det är bråttom nu. Jag har inte den tid jag skulle behöva för att sköta det här. Jag har insett att jag måste börja koncentrera mina satsningar runt Stockholm, säger Leif-Ivan Karlsson.

Mer läsning

Annons