Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronprinsessparet tackade nej till invigning

Kronprinsessparet nobbar invigningen av Hamra nationalpark. Men öppningsceremonin blir storslagen, med eller utan kungligheter, lovar kommunens representant Sören Görgård (C).

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tackade nej till att inviga nationalparken på grund av att de ska åka på en längre resa i USA vid samma tidpunkt. Nu har en förfrågan skickats till prinsessan Madeleine, som dessutom är hertiginna av Hälsingland och Gästrikland.

Om kungligheterna uteblir kommer i varje fall miljöminister Andreas Carlgren, Naturvårdsverkets generaldirektör Maria Ågren och landshövding Barbro Holmberg till invigningen den 16 september.

Andra hedersgäster är omkring 500 skolbarn, alla elever i årskurs 3 och 4 i hela Ljusdals kommun, som får ledigt från undervisningen för att vara med på invigningen. Naturvårdsverket ställer upp med bussar så att alla elever, deras lärare och övrig skolpersonal kan ta sig till Hamra nationalpark. Dessutom deltar samtliga elever från Los skola, som har erbjudit sig att hjälpa till med att guida de många besökarna.

– Vi räknar med att allra minst 1000 personer kommer till invigningen, säger Sören Görgård.

Mer läsning

Annons