Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körfest lockade flera hundra

/

Ett solbadande Stenegård tog under lördagskvällen emot nästan 800 personer när konserten Körkalas och folkfrossa bjöd på både musik och dans.

Annons

På Stenegård bjöd Folk summer schools på slutkonsert följt av uppträdanden av Team Andreas, Team Moraues och Team Hanna. De tre körerna har alla vunnit tv-tävlingen Körslaget och i lördags gavs tillfälle att se samtliga på samma scen.

Inledningsvis badade hela Stenegård i sol och folkmusik. Folk summer school, ett folkmusikläger som under veckan lockat unga folkmusiker från hela Europa till Järvsö, bjuder på mystiska polskor. Tillsammans ger ungdomarna ett seriöst och roat intryck, folkmusiken personifierad.

När Team Andreas tar vid står det klart att åhörarna inte på något sätt blivit mätta på körsång. Jörgen Åberg får utan problem med sig publiken och i slutnumret står hela publikhavet och dansar till körens tappning av Thomas Di Levas "Everyone is Jesus".

När kvällen rundas av talar arrangören Cajsa Hedberg varmt om konserten som en härlig avslutning på sommaren.

– Det är också roligt att se publikuppslutning, jag tror på det här arrangemanget och ser fram emot nästa års upplaga då vi förhoppningsvis kan ställa till med en hel vecka tillägnad körsång.

Mer läsning

Annons